مساحة إعلانية

طريقة تحضيرعمل كيك القرفة و الكراميل

طريقة تحضيرعمل كيك القرفة و الكراميل

نبدا بالمكونات

  1. نص كوباية زبدة
  2. ثلاث ارباع كوباية سكر
  3. اربع بيضات
  4. كوباية واحدة حليب
  5. اتنين كوباية دقيق
  6. نص معلقة صغيرة بينج بودر
  7. نص معلقة صغيرة قرفة
  8. اتنين معلقة صغيرة من بشر البرتقال
  9. ربع معلقة صغيرة فانيليا

طريقة الكراميل

  1. واحد كوباية مياة
  2. اتنين كوباية سكر
  3. نص معلقة بشر برتقال

دلوقتي نروح لطريقة التحضير

  1. تسخين الفرنة 180 درجة مئوية بعدين ندهن قالب الكيك بقليل من الزبده و يرش بالدقيق مع التخلص من الدقيق الزائد او (نوضع و رقة زبدة )
  2. يخفق الزبد مع السكر في وعاء غويط او عميق بواسطة (المضرب الكهربائي ) بسرعة متوسطة حتي يصبح كالكريمة
  3. يضاف البيض تدريجا( واحدة تلو الاخري) لخليط الزبد مع الاستمرار و ثم نضيف الحليب
  4. يخلط الحليب مع البينج بودر و بشر البرتقال و الفانيليا و يضاف تدريجا للخليط السابق مع التقليب بخفة (بواسطة معلقة خشبية ) حتي تتداخل المكونات
  5. بعدين نصب خليط الكيك في القالب
  6. يوضع القالب في الفرن 45 دقيقة او حتي تمام الخبزثم يترك ليبرد قليلا
  7. لعمل الكراميل يوضع الماء مع السكر في اناء علي النار (متوسطة )و يقلب حتي يذوب في الماء بعدين نضيف بشر البرتقال
  8. يترك الخليط حتي يبدا في الغليان ثم تخفف الحرارة و يترك لمدة 10 دقايق  او حتي يبقي ذهبي اللون و بتركز السائل
  9. ينكب الكيك بواسطة سيخ خشبي في اماكن متفرقة و ينسقي بالشربات (قطرة )دافئ
  10. لعمل كريمة التغطية يخفق 1 كوب من جبنة الكريمة في وعاء عميق (بالمضرب الكهربائي) مع كوب سكر بودرة ثم نضيف 2 كوب كريمة مخفوق و قليل من بشر البرتقال و الفانيليا مع التقليب بخفة حتي نحصل علي قوام متجانس
  11. توضع الكريمة في كيس تزين و يزين بها الكيكة
و هيكون شكلها كدا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | تعريب وتطوير : قوالب بلوجر معربة