نبدا بالمكونات
- نص كوباية زبدة
- ثلاث ارباع كوباية سكر
- اربع بيضات
- كوباية واحدة حليب
- اتنين كوباية دقيق
- نص معلقة صغيرة بينج بودر
- نص معلقة صغيرة قرفة
- اتنين معلقة صغيرة من بشر البرتقال
- ربع معلقة صغيرة فانيليا
طريقة الكراميل
- واحد كوباية مياة
- اتنين كوباية سكر
- نص معلقة بشر برتقال
دلوقتي نروح لطريقة التحضير
- تسخين الفرنة 180 درجة مئوية بعدين ندهن قالب الكيك بقليل من الزبده و يرش بالدقيق مع التخلص من الدقيق الزائد او (نوضع و رقة زبدة )
- يخفق الزبد مع السكر في وعاء غويط او عميق بواسطة (المضرب الكهربائي ) بسرعة متوسطة حتي يصبح كالكريمة
- يضاف البيض تدريجا( واحدة تلو الاخري) لخليط الزبد مع الاستمرار و ثم نضيف الحليب
- يخلط الحليب مع البينج بودر و بشر البرتقال و الفانيليا و يضاف تدريجا للخليط السابق مع التقليب بخفة (بواسطة معلقة خشبية ) حتي تتداخل المكونات
- بعدين نصب خليط الكيك في القالب
- يوضع القالب في الفرن 45 دقيقة او حتي تمام الخبزثم يترك ليبرد قليلا
- لعمل الكراميل يوضع الماء مع السكر في اناء علي النار (متوسطة )و يقلب حتي يذوب في الماء بعدين نضيف بشر البرتقال
- يترك الخليط حتي يبدا في الغليان ثم تخفف الحرارة و يترك لمدة 10 دقايق او حتي يبقي ذهبي اللون و بتركز السائل
- ينكب الكيك بواسطة سيخ خشبي في اماكن متفرقة و ينسقي بالشربات (قطرة )دافئ
- لعمل كريمة التغطية يخفق 1 كوب من جبنة الكريمة في وعاء عميق (بالمضرب الكهربائي) مع كوب سكر بودرة ثم نضيف 2 كوب كريمة مخفوق و قليل من بشر البرتقال و الفانيليا مع التقليب بخفة حتي نحصل علي قوام متجانس
- توضع الكريمة في كيس تزين و يزين بها الكيكة
و هيكون شكلها كدا
0 التعليقات:
إرسال تعليق